Kategóriák
Látogató számláló
0
6
1
7
4
6
8
TOP termékek
Miért minket válasszon?

Minősített alapanyagokból készített garanciás termékek!

Széles profil és bevonat választék!

Teljeskörű ügyintézés, garanciával, leinformálhatóan!

Több mint 18 éves tapasztalat a lemezfedések területén!

Rugalmas kisvállalkozás, alacsony működési költségekkel!

A gyártóknál elért kedvezményes árak folyamatos érvényesítése az ügyfelek felé!

Gyors szállítási határidő!

Facebook
Naptár
2021. December
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Termékajánló
Partnereink
Tanácsok tetőfelújítóknak
2011.04.11 13:33

Ne hagyja, hogy átverjék!

Ne engedje magát átverni! A kereskedőknél, gyártóknál vannak olcsóbb és drágább termékek. A kereskedők és gyártók között is vannak úgymond "dörzsöltek". Önnek az a legfontosabb, hogy ne verjék át, mivel a saját pénzéről, otthonáról és értékeiről van szó. Fontos, hogy a lehetőségekhez képest, a legjobb anyagot válassza. Az alábbiakban összeírtam néhány dolgot ami a laikusnak nem tűnik fel, de fontosak a cserepeslemez, trapézlemez típus kiválasztásánál, és érdemes rájuk figyelni:

 

  • Milyen a cserepeslemez profilmagassága és annak sűrűsége? A magasabb profil erősebb, és jobb vízelvezető. Az erősebb lemezen könnyebb járni, és könnyebb mozgatni, szállítani. A vízelvezetés és vízzáróság szempontjából azért jobb, mert az oldalirányú lemez átfedés a tető síkjából ( a víz folyásától ) magasan van, így egy felhőszakadás vagy széllel jövő eső esetén sem tud a víz átbukni a hullámokon. Az oldalirányú lemez átfedés legalább 6-8 cm legyen.

  • Milyen vastag a lemez, és milyen a festék bevonat vastagsága? Ha egy cserepeslemez vastagsága 0,4 mm akkor abban 20 %-al kevesebb acél van, mint a 0,5 mm-esben. Tehát legyen az ára is legalább ennyivel kevesebb. Sajnos az ilyen lemez, annyival gyengébb is, és nehezebb mozgatni, a tetőre felvinni. Ha meghajlik, a cserépminták eldeformálódnak, és nem lehet őket pontosan egymáshoz illeszteni, ami beázáshoz vezet. A cink és a festékréteg közösen akadályozzák meg az acél mag korrodálást. Minél vastagabbak ezek a rétegek, a víz és a hó annál nehezebben károsíthatják az acélt. Ráadásul a szereléskor sem sérülhet olyan könnyen a felület, ha egy tartósabb festék van a cserepeslemezen.
     
  • Mennyire pontos gépsorokon készül az Ön tetője? A lemezek egy kb. 12 m hosszú gépsoron készülnek. Itt lesz a síklemezből cserépmintás lemez. Ha ez a gépsor elhasználódott, kopottak a fém hengerek, akkor a lemez két oldala nem lesz egyforma, a minták eltolódnak. Ez ahhoz vezet, hogy a tetőfedő mester nem tudja pontosan összeilleszteni a lemezeket, akár 1-1,5 cm-es rés is kialakulhat. Itt a víz könnyen megtalálja az utat a tetőtér vagy a padlás felé. Tehát nem mindegy, hogy milyen gépekkel dolgozik a gyártó, és milyen pontos a végtermék.
    Webáruház készítés