Tanácsok tetőfelújítóknak

Gazdaságos és környezetbarát tetőfelújítás

2012.05.21 13:00

A Renovashop a tetőfelújítások specialistája. Az elmúlt évek tapasztalata, és számtalan referenciánk bátorít minket arra, hogy Önnek is próbáljunk segíteni, megoldani az általában előforduló problémákat. Üzleti filozófiánk szerint a jó munkához nem csak szegekre, lécekre, fűrészre, pénzre, vagy csavarokra van szükség, hanem a bizalomra épülő emberi kapcsolatokra is. Éppen ezért mielőtt döntene kérjük gondoljon arra, hogy:

 

    • A tetőfelújítás általában 3-5 napot vesz igénybe, ha minden időben rendelkezésre áll. Szakszerű munkavégzés esetén nincs nagy kosz, a tetőt azonnal befóliázzák, ami teljes vízzáróságot biztosít a munka befejezéséig.
       
    • A régi síkpalák az egészségre káros anyagot, azbesztet tartalmaznak, ezért célszerű attól megszabadulni. Erre kitűnő alkalom a tetőfelújítás. Ha most nem teszi meg, vagy még esetleg bevonatja még egy bitumenes réteggel is, pár év múlva ezt az összeolvadt veszélyes hulladék "szendvicset" kell bontani és elhelyezni valahová úgy, hogy ne szennyezze a környezetet, és ne fizesse ki az elhelyezésért egy tető árát.
       
    • A környezetvédelem mindannyiunk felelőssége, ha Ön is cserepeslemezt használ, 30-40 év múlva a bontott acélt leadja a MÉH-nek (kb.1000 kg acél), még pénzt is kap érte, és abból készíthetnek majd egy új tetőt, ezzel is védi a természetet.
       
    • Másik fontos szempont a gazdaságosság, amit a méretregyártással (kis anyagveszteséggel), a kis önsúllyal (5 kg/m2) érhetünk el. A cserepeslemez könnyű és könnyen alakítható. Nem szükséges a teljes faszerkezet cseréje, ezáltal megtakarítható az új csatorna bekerülési költsége.
       
    • A csatornacserét érdemes megejteni a tetőcserével egyidőben, mivel a csatornavasakat később nem lehet az új tető alá illeszteni és rögzíteni, illetve a régit kiszedni sem.
       
    • A tetőlécek minősége meghatározza az új tető tartósságát. A cserepeslemez várható élettartama 30-40 év, de ha a meglévő korhadt, elöregedett léchez rögzítik, a tartósságát már a tetőléc élettartama fogja meghatározni. Másrészről szép egyenes felületet csak úgy lehet elérni, hogy minőségi lécet használunk, ezért saját munkáinknál mindig új lécezést készítünk. A régi lécek lebontásával lehetőség nyílik a szarufák ellenőrzésére, megerősítésére, a hajlások javítására, ilyenkor ezt is el lehet végezni.
       
    • A tető házunk, értékeink őrzője. Napjaink időjárása, a jég és szélviharok bebizonyították a régi tetőfedő anyagok sérülékenységét. A cserepeslemez-fedés előnye, hogy a táblák hosszmérete akár 5-6 m is lehet, így nincs toldás, ami biztosítja a szél elleni védelmet, hiszen nem tudja megkezdeni a tetőt. Előnye még, hogy vízfelvétele 0%, így nem fagy szét, mint ahogy ez a hagyományos fedőanyagoknál gyakran előfordul.
       
    • A felújítás után napról napra látni fogja a megújult házat. Ezért fontos, hogy most olyan formát és színt válasszon, ami harmonizál a fal színével vagy a majdani színével, a ház stílusával. Mindenképpen olyat, ami Önnek tetszik. 


Reméljük, a fenti információk segítik a legjobb választásban.