Hírek

Acél kerítéselem információk, szerelési lehetőségek
2022.02.28

Műszaki információk az acél kerítéselemekről:

- acél kerítéselemek szélessége: 115-123 mm (profiltól függően változó)
- acél kerítéselemek profilmagassága: 14-25 mm (profiltól függően változó)
- gyártási hossz (L): 500-2500 mm
- alapanyag: tüzihorganyzott acéllemez + színes festékbevonat
- alapanyag vastagság: 0,4-0,5 mm
- acél kerítéselemek súlya : 0,5 kg/m

további infók, képek, profilrajzok:

Renova-HOME
Renova-GARDEN
Renova-LINE
Renova-SHB


alkalmazott szabványok: PN EN 10143:2006, 10169:2010+A1:2012, 10346:2015

anyagvastagság: +/-0,04 mm; profilmagasság, szélesség: +/- 3-5 mm; elemhossz: +/-5 mm

Figyelem! A famintás kerítéselemek erezetmintázata, színárnyalata az alapanyag gyártási technológiájából adódóan eltérő lehet, így a különböző gyártásból származó elemek eltérhetnek egymástól. Kérjük, a kerítés kialakításához szükséges darabszámokat, tartalék elemeket ennek ismeretében rendeljék meg, illetve pótrendelés esetén vegyék figyelembe (színegyezésre garanciát nem tudunk vállalni).

 

Acél, kerítéselemek szerelési lehetőségei:

acél kerítéselemek közti távolság kb. 2,5 cm (elemszükséglet 7 db / 1 m):

2m14

 

acél kerítéselemek közti távolság kb. 5 cm (elemszükséglet 6 db / 1 m):

2m12


Acél kerítéselem kiszállítása utáni teendők, szerelési tanácsok:


Ha még nem bontotta ki a csomagolást és nem számolta volna meg az elemeket, akkor kérjük ezt mihamarabb tegye meg. Ehhez elég a csomagolás végét kibontani, ahonnan már számolhatóak a lemezek. Erre azért van szükség, mert a mennyiségre vonatkozó reklamációt az átvételt követő két héten belül áll módunkban vizsgálni! Megértését köszönjük.

Az elemeket tegye zárt helyre, ne érje tűző nap. Ha sokáig (több hónap) akarja tárolni, akkor bontsa ki a csomagolásból, hogy szellőzni tudjon, a pára el tudjon távozni a lécek közül. Az elemek hengerlésekor finom olajréteg kerülhet a felületre, ezt is távolítsa el hosszabb tároláskor, vagy felrakás előtt.

Amennyiben famintás kerítés elemeket vásárolt, úgy felrakáskor bontson meg több csomagot (amennyiben van) és azokból felváltva szerelje fel a léceket a fogadó szerkezetre. Így elkerülhető a minták ritmikus ismétlődése.

Ha kerítést újít fel, ne szedje le teljesen a régit. Lehet, hogy sűrűbben akarja majd rakni az újat mint ahogy azt előzetesen számolta, és nem lesz elég a léc a teljes szakaszra. Ekkor tesz jó szolgálatot az öreg kerítés addig, amíg meg nem érkezik a pótlás.

Ha vágni szükséges utólag az elemeket, és viszonylag kevés vágás van, használjanak kézi lemezvágó ollót. Ha több vágást kell végezni akkor nibblert használjon. Ezek az eszközök nem szikráznak, vágáskor nem keletkezik hő. Az elemek utólagos vágását egyébként nem javasoljuk!

A szereléshez szüksége lehet a következő dolgokra: vízmérték, mérőszalag, zsinór, akkus vagy kábeles csavarbehajtó, pillanat szorító. Hasznos lehet egy olyan távtartó ami átéri az alsó-felső fogadó zártszelvényt, és olyan széles ahogy a közöket szeretné kialakítani.

acelkerreferencia

Acél kerítéselem referencia képek vásárlóinktól:

https://photos.google.com/acél kerítések/